Innovatie en technologie voor beter leven

Slimme stad

City Management houdt de buitenruimtes van Rotterdam veilig en schoon. Door de technologie van Entropia in te zetten om toezicht te houden op alle essentiële faciliteiten, genieten de inwoners en werknemers van de stad van hun levenskwaliteit in deze efficiënte en duurzame omgeving.

Rotterdam Security communications from Entropia

Communicatie voor een zichtbaar betere wereld

Entropia is er trots op Rotterdam baanbrekende communicatieoplossingen te bieden om de ambitieuze missie van de stad te ondersteunen.

Rotterdam is een van 's werelds meest inspirerende C40-steden. Er zijn wereldwijd 96 van dergelijke steden en ze zijn allemaal actief bezig met het aanpakken van milieukwesties en het proactief ontwikkelen van plannen om een duurzamere toekomst te bevorderen. De slimme revolutie van Rotterdam richt zich op klimaatverandering vanwege de nabijheid van de oceaan.

In 2019 ondertekende deze vooruitstrevende stad haar eigen Klimaatakkoord en nam honderden baanbrekende ideeën aan om groene ruimte te creëren, haar industrieën te stroomlijnen en slimmere infrastructuur te faciliteren met behulp van datacommunicatie. Het stadsbestuur neemt ook deel aan de 100 Resilient Cities-campagne om een holistische aanpak te bevorderen om maatschappelijke kwesties uit te dagen.

Met zo'n duidelijk begrip van de visie van de stad, was Entropia in staat om het ultieme communicatiesysteem te bieden om sleutelpersoneel in staat te stellen verbonden te blijven en de stroom van missiekritische gegevens te garanderen. Deze cruciale informatie verbetert het toezicht en de handhaving, parkeervoorzieningen en verkeerscontrole van de stad.

Steden met intelligente netwerken uitrusten

Stadsbeheer vertrouwt sinds 2009 op het netwerk van Entropia en heeft meer dan 700 ‘feature rich’, betrouwbare TETRA-radio’s ingezet.

Peter Cieremans, Manager Supervisie Stadsmanagement Rotterdam: "De dienstverlening van Entropia is voor ons een voorwaarde om de stad Rotterdam schoon, veilig en bereikbaar te houden. Goede communicatie is essentieel voor medewerkers van openbare werken, clean city supervision & enforcement afdelingen in het veld, zodat ze hun werk goed kunnen uitvoeren, en voor hen en voor de burgers van de stad om zich veilig te voelen."

Deze directe stroom van realtime gegevens stelt sleutelpersoneel in staat om snelle, efficiënte beslissingen te nemen voor het optimale resultaat.

Gegarandeerde connectiviteit binnen en ondergronds Uniek inlognummer om zichtbaar te blijven voor controlekamer Snelle individuele of groepscommunicatie Noodknop GPS, man down en Lone worker functies Beveiliging van versleuteling en authenticiteit
Rotterdam City Communications network


Entropia Butterfly
Entropia Butterfly
Rotterdam control centreVeilig, duurzaam,

veilig met smart IoT

Ongeveer 325 stadswachten werken voor de Rotterdamse handhavingsdienst. Om de stad veilig te houden, moeten ze onmiddellijk contact met elkaar en hun controlekamer kunnen opnemen.

Onze militaire push to talk TETRA-radio’s werken gegarandeerd in de zwaarste omstandigheden, dit in combinatie met ons volledig beheerde gelicentieerde TETRA-netwerk zorgt voor een onberispelijke connectiviteit. De bewakers zijn uitgerust om spraak- en gegevensinformatie te ontvangen en te verzenden, zodat de operators van de controlekamer snelle, efficiënte beslissingen kunnen nemen.

De controlekamers van de supervisieafdeling voeren continu toezicht uit en monitoren de parkeerplaatsen van de stad (boven- en ondergronds), gebouwen, groen, bruggen en sluizen, tunnels en de verkeersstroom. Als er zich een incident voordoet, gebruiken ze onze systemen om de stadswachten of een hulpdienst te waarschuwen.

  Hoe kunnen we helpen?