NIEUWSARTIKEL

Een startkapitaal van 250 euro. Dat was alles wat Philip Vercruysse nodig had om Entropia te lanceren.


Philip Vercruysse heeft communicatie in zijn bloed. "In 1962 ontwikkelden mijn ouders de allereerste autotelefoon in België, met koning Boudewijn als klant. Dat was het begin van mijn fascinatie voor radiocommunicatie. Het was een hobby, die zich al snel ontwikkelde tot een passie. En dat is vandaag de dag nog steeds het geval."

In 1990 leidde die passie ertoe dat Philip zijn eigen bedrijf begon, Entropia.

"Ik ben alleen begonnen, met een startkapitaal van 250 euro. De rest leende ik, en ik herinvesteerde ook alle inkomsten. Mijn doel was om telecommunicatienetwerken te ontwikkelen in verschillende landen die onafhankelijk zijn van openbare mobiele netwerken.

"Vandaag hebben we het grootste onafhankelijke commerciële radionetwerk en bieden we mission critical professionele telecomdiensten aan in België, Nederland en binnenkort in het Verenigd Koninkrijk. Op 22 maart 2016, de tragische dag van de terreuraanslagen in Brussel, was ons netwerk de enige die operationeel bleef."

Het idee om een mobiel telecomnetwerk op te zetten voor bedrijfskritische professionele gebruikers kwam van Vercruysse zelf.

"Ik werd geïnspireerd door bedrijven die GSM-netwerken ontwikkelden. Ze lieten me zien hoe ik dingen niet moest doen als een tragedie toeslaat. Er is één gouden regel: we moeten het technische gedeelte goed krijgen voordat er iets op de markt wordt gebracht."

Al snel had Philip 2 grote deals binnengehaald.

"In Afrika ontwikkelden we een radionetwerk voor de Verenigde Naties. En in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontwikkelden we er een voor de politiediensten, met meer dan 4000 portofoons en boordcomputers. Later trokken we ons terug uit de Afrikaanse markt, om ons volledig te richten op de Europese markt, die veel meer stabiliteit biedt."

Wij zijn er om uw vragen te beantwoorden

Hoe kunnen we helpen?