Entropia, €60 miljoen voor versnelde groei en innovatie

Oostkamp, België, 29 mei 2024

Entropia, een toonaangevende missiekritische netwerkbeheerder opgericht in 1990, heeft €60 miljoen aan nieuw kapitaal om zijn groei- en innovatie-initiatieven te stimuleren. Deze aanzienlijke kapitaalinjectie, die in de zomermaanden zal worden afgerond, zal Entropia in staat stellen haar marktpositie te verstevigen en de grenzen van missiekritieke communicatieoplossingen te verleggen.


Strategische investeringen voor de toekomst:

Tijdens de financieringsronde zullen de huidige aandeelhouders een eigendomsbelang van 72% behouden, terwijl een nieuwe stille minderheidsaandeelhouder zich bij het bedrijf zal aansluiten. Deze strategische investering biedt Entropia:

Groeikapitaal: De financiering overtreft de onmiddellijke behoeften van Entropia, waardoor ze kunnen investeren in strategische expansie en hun aanwezigheid op de markt nog verder kunnen versterken.

Innovatiemotor: De kapitaalinjectie stimuleert de toewijding van Entropia aan voortdurende innovatie en zorgt ervoor dat zij voorop blijven lopen op het gebied van missiekritieke communicatietechnologie.


Vooruitzichten:

Met aanzienlijke activa en de nieuwe kapitaalverhoging kan Entropia haar jaarlijks terugkerende groei substantieel sneller uitbreiden. Marktanalyserapporten positioneren Entropia consequent als een visionaire leider in de missiekritische communicatieruimte in een wereldmarktpotentieel van ongeveer $ 9 miljard. De oplossingen van Entropia bieden ongeëvenaarde prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid en overtreffen de mogelijkheden van bestaande alternatieven..ComBus-technologie:

Entropia ontwikkelt sinds 2002 een eigen Command & Control room-platform. De meldkamersystemen zijn cloudgebaseerd en missiekritisch en worden al door veel belangrijke organisaties gebruikt. Met ComBus kunt u ook communiceren met andere IT-platformen.


Combinatiebreedband 4G/5G:

Vervolgens houdt Entropia zich niet alleen bezig met missiekritische TETRA-technologie, maar ook met kritische breedbandtechnologie onder de merknaam Combonet. Dit, in combinatie met de eigen ontwikkeling van ComBus, stelt ons in staat een bedrijfskritische dienst aan te bieden in meer dan 176 landen.


De klanten:

De oplossingen van Entropia ondersteunen een breed scala aan klanten. Deze klanten omvatten cruciale sectoren zoals overheidsinstanties, petrochemische en offshore windparkactiviteiten, nutsbedrijven, gezondheidszorgaanbieders, transportautoriteiten die de openbare wegen en spoorwegen beheren, containeroverslagfaciliteiten en logistieke bedrijven.


Voorbeeld:

Zo zijn er al diverse koppelingen die communiceren met IT-platformen zoals die van de politie en particuliere beveiligingsbedrijven, waterbedrijven (ondergrondse metingen van waterstanden), rioolgemalen, schakeling van hoogspanningscentrales, incidentmanagement en dashboard toepassingen, controle over dekking in gebouwen zoals ziekenhuizen, tunnels, parkeergarages, grotten, etc.

Entropia beschermt kritieke infrastructuur via haar geavanceerde missiekritieke communicatieoplossingen. Deze oplossingen omvatten het Entropia TETRA-netwerk, een veilig en betrouwbaar platform voor realtime communicatie, breedband en ComBus, een uitgebreid pakket tools voor het beheren en monitoren van kritieke infrastructuur.Get In Touch to book your no obligation trial