NIEUWSARTIKEL

Entropia en Xylem verbinden straatlantaarns en meting voor nutsvoorzieningen


500 dagen succesvolle proef in Nederland en België

Ter voorbereiding op een grootschalige implementatie voeren Sensus en Entropia momenteel tientallen FlexNet- en TETRA-proeven uit in België en Nederland. De technologie en connectiviteit worden getest door zowel bedrijven als eindgebruikers om ervoor te zorgen dat volledige dekking wordt bereikt.

Met een slim waternetwerk met FlexNet-technologie kunnen waterbedrijven in de regio problemen op afstand monitoren en diagnosticeren via het Entropia-netwerk. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld proactief onderhoud initiëren, ondergrondse lekkages op afstand detecteren en de chemische samenstelling van het water in bijna realtime nauwkeurig bepalen. Daarnaast hebben consumenten meer inzicht in hun waterverbruik. Entropia en ComBus zetten het FlexNet-netwerk in en beheren het op hun gelicentieerde radiospectrum, dat is gewijd aan kritieke nationale infrastructuur in de Benelux.


Entropia is de eerste particuliere communicatiedienstverlener op de West-Europese markt en biedt een exclusief IoT-communicatienetwerk dat speciaal is ontworpen om bedrijfskritieke gegevens van nutsbedrijven te vervoeren.

"FlexNet maakt gebruik van een gelicentieerd radiospectrum dat wettelijk beschermd is tegen interferentie van andere netwerken en apparaten", zegt Philip Vercruysse, Oprichter & CEO van Entropia. "Dit verbetert niet alleen de prestaties, maar biedt ook meer beveiliging en betrouwbaarheid dan andere IoT-netwerken die zijn ontworpen voor IoT-apparaten voor consumenten, zoals slimme koelkasten. Geen enkel bedrijf mag kritieke gegevens verzenden via gedeelde netwerken waarop miljoenen andere niet-kritieke apparaten en applicaties ook communiceren."

Philip Vercruysse, Oprichter & CEO

Slim water

Waterbedrijven staan voor de grote uitdaging om duurzamere producten en diensten te leveren, tegen lagere kosten. Met FlexNet, in combinatie met het TETRA-communicatienetwerk van Entropia, kunnen deze bedrijven kritieke gegevens uit het systeem van het hulpprogramma verzamelen en automatisch de nodige wijzigingen doorvoeren. Dit systeem van monitoring en controle betekent dat nutsbedrijven op een betrouwbaardere, veiligere en kostenefficiëntere manier water kunnen leveren.

"De waternetwerken in de Benelux hebben een lager niveau van niet-inkomstenwater in vergelijking met veel andere landen in Europa. De business case voor het implementeren van een slim waternetwerk is dat bedrijfskritieke gegevens waterbedrijven zullen helpen hun netwerken te beheren en hun activiteiten efficiënter te stroomlijnen." aldus Tom Mills, directeur van Smart Water EMEA, Sensus.

"De waterbedrijven willen het einde van de exploitatie van het netwerk begrijpen en er in realtime wijzigingen in aanbrengen. De enige manier om dit te doen is door een communicatienetwerk te implementeren dat is geoptimaliseerd voor de nutssector. Dit biedt kostenbesparingen in de productie van water, bijna realtime monitoring van de chemische samenstelling van het water en voorspellend onderhoud op afstand. Dit betekent dat er minder mensen op locatie nodig zijn om mogelijke problemen te identificeren en op te lossen, dit verhoogt op zijn beurt de operationele efficiëntie, wat resulteert in tastbare besparingen voor het nutsbedrijf."


  Hoe kunnen we helpen?