Entropia groep neemt
het Belgisch-Nederlandse mobiele datanetwerk "Mobitex" over van
RAM Mobile Data

Entropia versterkt haar positie als bedrijfskritische communicatiedienstpositie in Belgiƫ en Nederland. Met de overname krijgt Entropia meer dan 200 unieke klanten met duizenden aansluitingen in de Openbare Orde en Veiligheid (OOV), Parkeren en de logistieke sector.

Entropia levert al meer dan 30 jaar betrouwbare bedrijfskritische communicatiediensten aan haar klanten.

De visie van deze wereldleider is om geavanceerde en innovatieve bedrijfskritische mobiele communicatienetwerken te blijven bieden voor spraak (portofonie) en data (telemetrie en sensoren). De toegenomen behoefte aan real-time beveiligde communicatie versterkt deze behoefte aan onafhankelijke sensoren en telemetrienetwerken (Internet-of-Things).


Landelijke dekking

Het Mobitex-netwerk biedt volledige nationale dekking in Nederland, Vlaanderen en een deel van Walloniƫ. Voor mobiele diensten aan de grens met Duitsland heeft het netwerk nog steeds een bereik van ongeveer 10 kilometer over de grens. Entropia breidt haar netwerken uit door de masten van Mobitex en TETRA te combineren. Dit is een stap vooruit voor de Entropia-groep.


Beleggers

Door het vertrouwen van een aantal particuliere investeerders heeft Entropia deze overname kunnen uitvoeren. De overname van Mobitex versterkt de omzet- en margepositie van de Entropia-groep, die in het tweede kwartaal van 2018 effectief zal leiden tot gerealiseerde meerwaarden.

Get In Touch to book your no obligation trial