Meep en Entropia
bouwen samen een
kritischebreedband communicatiedienst

Oostkamp, Belgium, 1 mei 2023 - Meep Ltd. en Entropia, zijn een langdurig strategische partnership aangegaan om een internationale kritieke breedbanddienst op basis van Meep's Push to Talk Over Cellular Networks (PTToC) communicatieoplossing - SynchTM gecombineerd met Entropia’s missie kritische TETRA-controlekamerbeheerplatform , ComBus®.

De nieuwe dienst maakt gebruik van Meep's Synch™ communicatietechnologie, in combinatie met Entropia's managementplatform ComBus® en zijn breedband multinetwerktechnologieoplossing Combonet® om kritieke connectiviteit in meerdere landen mogelijk te maken. De nieuwe breedbanddienst Combonet® stelt (openbare) veiligheids- en hulpdiensten, de industrie, de maritieme en logistieke spelers in staat om toegang te krijgen tot de nieuwste communicatietechnologieën, waardoor ze beter en sneller kunnen reageren op noodsituaties en andere kritieke situaties.

Synch™ en ComBus® zijn applicaties die zijn ontworpen om de samenwerking tussen alle leden van operationele teams en werknemers te beheren. Eerstelijnswerkers krijgen een combinatie van een walkietalkie, berichten-app, locatie- en kaartapparaat en incidentbeheerplatform als een alles-in-één betrouwbare service. De nieuwe kritieke breedbandoplossing biedt ook een reeks voordelen, waaronder gegevensoverdracht, videostreaming, IoT- en drone-connectiviteit, push-to-talk, push-to-video en andere toepassingen die betrouwbare connectiviteit vereisen. De oplossing is gebaseerd op de gecombineerde technologie van Entropia's ComBus® en know how van Meep op het gebied van Command & Control.

Het platform is zeer veilig, end-to-end versleuteld en uiterst betrouwbaar. Naast het TETRA-netwerk van Entropia, dat ongeveer 70.000 vierkante kilometer beslaat in België, Nederland en de offshore, bieden MeepTM en Combonet® nu Synch™- en ComBus-technologie® aan als een extra kritieke breedbanddienst op mobiele smartphones. De nieuwe breedbandoplossing wordt al aangeboden via generieke appstores in 176 landen. De service is gebouwd met behulp van state-of-the-art technologie en beschikt over een geografisch redundante infrastructuur om maximale uptime en betrouwbaarheid te garanderen. Het is ook mogelijk om de breedbandapplicatie via een 'bot interface' te integreren in externe softwareplatforms. (Bots is software dat is ontworpen om taken en functies in uw bedrijf te automatiseren.)


Over Meep

Meep Ltd, maakt met zijn Synch Communication-oplossing® directe communicatie via spraak, tekst, video en locatie mogelijk met elke gebruiker, groepen, apparaat-apps en data via mobiele netwerken en Wi-Fi. Door de app-ruimte in te sluiten, kunnen managers altijd de controle houden en ervaren organisaties een drastische verbetering van de efficiëntie, productiviteit en veiligheid van hun team."Beide organisaties zijn al betrokken geweest bij verschillende uitdagende aanbestedingen samen en zeiden dat Entropia een sterke aanwinst is voor Meep in hun missiekritische benadering van communicatienetwerkoplossingen."


"De samenwerking met Meep is zeer professioneel en we werken al meer dan een jaar samen achter de schermen. De cultuur is als Entropia-technologie, gedreven en het is erg fijn dat dezelfde langetermijnvisie gedeeld wordt."
Get In Touch to book your no obligation trial