NIEUWSARTIKEL

Entropia verzorgt TETRA Radio Communicatie voor de Amstel Gold Race


Entropia zorgde voor radiocommunicatie voor de tour. Hun betrouwbare service werd ingezet door juryauto's, de media, de Nederlandse Televisiezender (NOS) en de verslaggevers aan de finish van de tour. Het hebben van real-time communicatie stelde al het sleutelpersoneel in staat om op de hoogte te blijven van de voortgang van de wielerwedstrijd.

Daarnaast zendt Entropia ook uit naar het Radio Tour kanaal via de marifoonfrequentie van de KNWU. Scannerluisteraars, motorrijders en camera-operators gebruikten dat kanaal voor hun communicatie die in de hele regio beschikbaar is.

François van Laarhoven, Technisch Directeur van Entropia: "Tijdens een klassieke race als deze is er behoefte aan betrouwbare communicatie. Teamleiders willen weten wie waar is, juryleden willen op de hoogte gehouden worden en journalisten willen verslag doen van hun laatste nieuws. In dit geval hadden we een netwerk nodig waarop we konden vertrouwen; een die snel, betrouwbaar en stabiel is. Met TETRA, dat wordt gebruikt door de Nederlandse en Belgische politie, is dit mogelijk."

De Amstel Gold Race vindt sinds 1966 elk jaar plaats in de zuidelijkste provincie van Nederland, Limburg. Elk jaar is 'De Markt' in Maastricht de startlocatie van de Amstel Gold Race met de finish in het nabijgelegen Berg en Terblijt (Valkenburg).

De Amstel Gold Race maakt deel uit van de UCI World Tour en is de enige Nederlandse World Tour Classic. De wedstrijd trekt jaarlijks een groot aantal Nederlandse en internationale wielerfans vanwege de interessante deelnemerslijst. Enkele van 's werelds beste wielrenners streven naar de overwinning in de race door het limburgse heuvellandschap te veroveren. Het evenement maakt deel uit van de Ardennenreeks van de April Spring Classics in Nederland en België.

Wij zijn er om uw vragen te beantwoorden

Hoe kunnen we helpen?