NIEUWSARTIKEL

Entropia verwerft IoT-licentie in België en Nederland

Philip Vercruysse maakte deze week bekend dat Entropia blij is met het nieuws dat het besluit van de BIPT-raad is om Entropia een vergunning te verlenen voor het exploiteren van een openbaar netwerk voor de overdracht van meetgegevens.

Philip Vercruysse - Oprichter

Philip merkte ook op: "Er is dringend behoefte aan netwerken die missie- en bedrijfskritische diensten aanbieden bij de overdracht van meetgegevens. Met zijn digitale TETRA-netwerk biedt Entropia een netwerkbeschikbaarheid van meer dan 99,5%.

GSM (The Global System for Mobile Communications) stelt dat NB-IoT-netwerken, evenals netwerken die niet-exclusieve frequenties (868 MHz) gebruiken, niet zo'n hoge beschikbaarheid kunnen bieden. In reactie hierop bevestigt Entropia dat de overdracht van meetgegevens in de meeste gevallen zal voldoen aan PMR-smalle bandfrequenties in combinatie met een TETRA-netwerk – dit verbetert de beschikbaarheid en efficiëntie aanzienlijk.

Daarnaast moet het mogelijk zijn om gedurende meerdere jaren missie- en bedrijfskritische diensten aan te bieden. Het is niet eenvoudig om sensoren en apparatuur te vervangen wanneer bijvoorbeeld een nieuwe (breedband)technologie op de markt wordt gebracht. De continuïteit en beschikbaarheid kunnen worden gewaarborgd door gebruik te maken van exclusieve “PMR-smalband frequenties in combinatie met het TETRA-netwerk van Entropia".

Resulterende voordelen:

Zeer hoge beschikbaarheid (minimaal 99,5%) Betrouwbaarheid, goede dekking en hoge redundantie Landelijke dekking via exclusieve frequenties) Efficiënt gebruik van smalbandfrequenties in combinatie met TETRA Eenvoudige antennestructuren Lage SAR2 straling (minder dan 3 Volt / meter)

Efficiënt en groen:

Zeer lange batterijduur (minimaal 10 jaar) Laag energieverbruik, resulteert in een laag CO2-peil


Het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) is sinds 1991 de Belgische regulator van de post- en telecommunicatiesector. In 2003 kreeg het een eigen onafhankelijk statuut.

Het BIPT is de federale regelgevende instantie die verantwoordelijk is voor de regulering van de elektronische-communicatiemarkt, de postmarkt, het elektromagnetische spectrum van radiofrequenties en de radio- en televisie-uitzendingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

  Hoe kunnen we helpen?