GMS, Geïntegreerd 112 Meldkamer Systeem op Entropia goedgekeurd

Het Geïntegreerd 112 Meldkamer Systeem (GMS) ondersteunt momenteel 112 operatoren en helpt eerstelijnspersoneel door een realtime overzicht van de activiteiten te leveren, met de mogelijkheid om de service voor grote incidenten op het gebied van openbare orde en veiligheid (OOV) op te schalen.

GMS is ontworpen en geïmplementeerd voor gebruik door de hulpdiensten, waaronder politie, ambulance en brandweer. Deze geïntegreerde aanpak maakt het mogelijk om daadkrachtig en adequaat te reageren op elk incident door meerdere instanties.

GMS wordt geëxploiteerd door de Nederlandse overheid. De integratie met Entropia's ComBus en 112 overheidsoperatoren werd begin Q2 2024 voltooid. GMS verbindt met het Entropia’s TETRA communicatie-platform, de ComBus, Entropia-netwerkinformatie of gespreksverzoeken worden automatisch geregistreerd en gebruikers op het Entropia-netwerk kunnen nu incidenten van politie, brandweer en ambulance opvolgen en afhandelen.


ComBus verbindt GMS, opnieuw een paradepaardje dat uitblinkt!

Wij ontwikkelen reeds ComBus van begin jaren 2000. Intussen is dit plaform dat wereldwijd als een dienst beschikbaar is, overal in de meldkamers ingezet. Voor meer informatie over de ComBus, zie onze link.

Get In Touch to book your no obligation trial