NIEUWSARTIKEL

Vitens heeft in samenwerking met Entropia een succesvolle pilot uitgevoerd met het FlexNet protocol op het Entropia TETRA-communicatienetwerk.


Sensus is een merk van Xylem en een leverancier van communicatietechnologie, geavanceerde metrologie en data-analyse voor de water-, elektriciteits- en gasindustrie. Met het oog op de snelle ontwikkeling van aangesloten sensoren en apparaten heeft Sensus binnen het FlexNet communicatienetwerk met Entropia speciale oplossingen ontwikkeld voor strategisch belangrijke IoT-toepassingen.

Het doel van de pilot was om betrouwbaar en veilig meters te lezen die door afstand of obstakels moeilijk te bereiken zijn. De pilot Leeuwarden (Netherlands) was honderd procent succesvol en bewees de voordelen van het gebruik van gespecialiseerde communicatietechnologie die voor de utiliteitssector is ontwikkeld.

FlexNet maakt gebruik van een gespecialiseerd gelicentieerd frequentiespectrum, geïmplementeerd en beheerd door Entropia en ComBus Technologies, dat is beschermd tegen interferentie van andere netwerken en apparatuur. In tegenstelling tot IoT-netwerken die gebruikmaken van een spectrum zonder licentie, biedt het FlexNet-systeem betere beveiliging en betrouwbaarheid met bijna realtime gegevensoverdracht.

Wij zijn er om uw vragen te beantwoorden

Hoe kunnen we helpen?