De gezondheidszorg transformeren voor
betere resultaten voor de patiënt

Ambulancepersoneel speelt een cruciale rol bij het succesvol coördineren van eerstehulpoperaties. Wanneer elke seconde telt, is duidelijke en betrouwbare communicatie essentieel.

De gezondheidszorg transformeren voor
betere resultaten voor de patiënt

Ambulancepersoneel speelt een cruciale rol bij het succesvol coördineren van eerstehulpoperaties. Wanneer elke seconde telt, is duidelijke en betrouwbare communicatie essentieel.

Slimme connectiviteit voor de ultieme levensreddende respons

Entropia heeft een lange geschiedenis in het werken met een verscheidenheid aan zorgverleners om ervoor te zorgen dat die kwaliteiten worden weerspiegeld in hun unified communications-systemen.

In de afgelopen tijd is uniforme digitale communicatietechnologie geïdentificeerd als fundamenteel voor de ontwikkeling van effectievere hulpdiensten. De oplossingen die wij leveren zijn rijk aan functies en bieden betere connectiviteit met andere medische diensten en controlekamers om de veranderende rol van de hedendaagse zorgprofessionals toekomstbestendig te maken.

Entropia provides groundbreaking communications; instantly connecting users at a push of a button, tracking locations, and providing patient data. They can be further used to send real time pictures and videos to emergency departments for improved onward care. Entropia zorgt voor grensverleggende communicatie; Gebruikers direct verbinden met een druk op de knop, locaties volgen en patiëntgegevens verstrekken. Ze kunnen verder worden gebruikt om realtime foto's en video's naar spoedeisende hulpafdelingen te sturen voor verbeterde verdere zorg.


Entropia integreert naadloos bestaande communicatiesystemen met toekomstbestendige technologie, waaronder Broadband Push-to-Talk-radiosystemen.

Entropia's reeds gevestigde landelijke missiekritische TETRA-radionetwerk in België en Nederland levert optimale spraak- en datacommunicatie, waarbij portofoons naadloos worden verbonden met andere apparaten, waaronder onze innovatieve cloud dispatch control room.


Unified Communications-oplossingen
TETRA missiekritische stem en data
Breedband Push-to-Talk-radiosysteem
Toekomstbestendige technologie
IoT-integratie
Versleutelde spraak en cyberveiligheid

Optimaliseer uw op het lichaam gedragen camera's met Entropia

Door uw eerstelijnspersoneel te voorzien van de technologie om live beelden van een body-warn-video vast te leggen en te streamen, zorgt u ervoor dat ze altijd als een team optreden. Als elk lid van uw team zich bewust is van een situatie en tegelijkertijd getuige is van de gebeurtenissen die zich ontvouwen, kunnen ze samenwerken voor het optimale resultaat. Helaas zijn zorgmedewerkers getuige van en ervaren ze mishandeling, zowel verbaal als fysiek. Dit kan naar hen toe zijn, of naar leden van het publiek. Het dragen van een bodycamera werkt als een afschrikmiddel om hen veilig te houden tijdens het vervullen van hun taken.Missiekritische TETRA Voice & Data

Entropia's TETRA-systeem van 400+ masten bestrijkt een gebied van meer dan 72.000+ Km2 aan land in Vlaanderen, Brussel en landelijk in heel Nederland, met 15.000+ Km2 Belgische kust- en offshore-dekking. Onze systemen zijn ontworpen voor missiekritische toepassingen en bieden een uitstekende dekking en beschikbaarheid met een breed scala aan gebruikersfuncties en compatibiliteit met hoogwaardige abonneeterminals van toonaangevende fabrikanten.

Breedband Kritieke Spraak & Data

Whether it's access to critical patient data or the remote monitoring of medical devices, healthcare trusts and service providers can rely on Entropia to unlock the exciting new benefits of the Internet of Medical Things.

Entropia helps healthcare professionals to connect with their personnel, keeping them safe and secure. Entropia's broadband critical for personnel gives an open channel of encrypted communication; a tool for safety and managing processes. Entropia offers the greatest range of functions over the broadest number of platforms for the widest geographical spread, including hybrid connectivity with Entropia TETRA.

Business Kritisch versus Missie Kritisch?

Vergelijk het verschil tussen onze serviceklasse Business Critical en serviceklasse Mission Critical.

Toonaangevend op het gebied van cloudverzending

Iedereen overal met elkaar verbinden om de efficiëntie te maximaliseren

Meldingen en gebeurteniswaarschuwingen voorzien u van kritieke gegevens om u op de hoogte te houden. Het maakt niet uit welk apparaat er wordt gebruikt, het kan een portofoon zijn, een mobiele telefoon, een computer, een tablet, een laptop of zelfs een vaste telefoon, onze oplossing brengt ze samen.

De geavanceerde Cloud Dispatch-oplossing zorgt voor een ononderbroken informatiestroom naar uw operators, waardoor ze slimmere beslissingen kunnen nemen. Ontketen innovatie en geef uw missiekritische omgeving een boost met technologie die is ontworpen om u de volledige controle te geven.
Entropia's IOT connectivity solutions enable the secure flow of data across your entire organisation
Missiekritisch TETRA + Businesskritisch breedband

Intelligente oplossingen
Het bieden van optimale resultaten

De vraag naar diensten met hoge bandbreedte, waarbij krachtige nieuwe hardware wordt gecombineerd met snelle mobiele breedbandnetwerken, creëert nieuwe mogelijkheden voor zorgaanbieders om hun rollen op innovatieve wijze te stroomlijnen.

De oplossingen van Entropia maken een veilige gegevensstroom door uw hele organisatie mogelijk. Het biedt uitgebreid beheer waarmee uw team vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat toegang heeft tot formulieren en processen kan beheren.

Paramedici hebben veilig toegang tot elektronische zorginformatie om de medische geschiedenis en toestand van een patiënt te begrijpen bij het reageren op een noodgeval. Ze kunnen vitale functies doorgeven en communiceren met ziekenhuizen voor begeleiding, of om ze voor te bereiden op doorlopende spoedeisende zorg.
De mogelijkheid om uw activa op afstand te monitoren, stelt u in staat om nieuwe bedrijfsmodellen te bepalen en vergroot uw kans om een concurrentievoordeel te behalen. Door de technologie van ComBus in te zetten, kunnen ze middelen effectief beheren, oplossingen vinden voor de problemen van vandaag, nieuwe ervaringen creëren en slimmere activiteiten stimuleren.

Krijg meer inzicht in uw dataverkeer en krijg een vereenvoudigd, bruikbaar overzicht met identificatie en rapportage, zoals apparaten met het hoogste dataverbruik, gegevens die per land worden gebruikt, de meest gebruikte applicaties of protocollen en de hoeveelheid gegevens die door elke applicatie wordt gebruikt.

Onze AAA-servers zijn carrier-grade en 3GPP-compatibel en bieden beveiliging in de vorm van authenticatie met fraudepreventie. Onze slimme IoT-connectiviteitsoplossingen maken gebruik van bidirectionele authenticatie om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde apparaten toegang krijgen met encryptie om gegevens te beschermen.Missiekritisch TETRA + Businesskritisch breedband

Privé- en groepsgesprekken

Afstand en mobiliteit zijn niet langer een probleem, waardoor uw team direct met elkaar kan samenwerken, waar ze ook zijn, als individu of als team, met behulp van gespreksgroepen, het veilig uitwisselen van informatie en het delen van bestanden.

De applicatie van Entropia kan worden gebruikt met TETRA-portofoons of smartphones, met behulp van hybride TETRA / breedbandnetwerken. Een dynamische en veilige directory stelt u in staat om gemakkelijk de juiste persoon te vinden en hun inloggegevens te bekijken. Het stelt u ook in staat om te identificeren wie actief of inactief is. Alle informatie wordt in real-time bijgewerkt.


De Entropia Push-to-Talk-service transformeert uw smartphone in een PTT-walkietalkie-achtig apparaat, compleet met een eigen "Push-to-Talk"-knop. Andere voordelen van de applicatie zijn uitgebreide locatietracking, push-to-video en nog veel meer.

Applicaties zijn compatibel met Entropia TETRA- en breedbandnetwerken. Er zijn ook hybride TETRA / LTE-breedbandapparaten beschikbaar die tegelijkertijd connectiviteit met zowel TETRA als LTE mogelijk maken. Neem voor meer informatie een kijkje in onze sectie TETRA hardware en accessoires.

Mission Critical and Broadband Critical Private & group conversations for healthcare workers
Live stream video capability is the smart way to increase safety and accountability in Healthcare
Missiekritisch TETRA + Businesskritisch breedband

Videogesprekken en videostreaming

De mogelijkheid om livestreams te video's is de slimme manier om de veiligheid en verantwoordelijkheid te vergroten.

Door real-time videobeelden vast te leggen, bent u direct ter plaatse. Het levert live visuele en auditieve gegevens om de veiligheid van uw eerstelijnspersoneel en het publiek te optimaliseren, essentieel bewijs te leveren en de responstijden te verhogen.Door eerstelijnspersoneel te voorzien van de technologie om live beelden van een body-warn-video vast te leggen en te streamen, zorgt u ervoor dat ze altijd als een team optreden. Als elk lid van uw team zich bewust is van een situatie en tegelijkertijd getuige is van de gebeurtenissen die zich ontvouwen, kunnen ze samenwerken voor het optimale resultaat.

Het dragen van een bodycamera wekt vertrouwen. Wetende dat de gebeurtenis nauwkeurig wordt geregistreerd, stelt de drager in de frontlinie in staat zich te concentreren en de situatie te beoordelen.Missiekritisch TETRA + Businesskritisch breedband

Live locatiebepaling voor bedrijfsmiddelen en personeel

Technologie voor het volgen van locaties zonder grenzen

Uw ultieme oplossing voor het volgen van locaties, mogelijk gemaakt door gegevens. Coördineer uw team, volg uw wagenpark en optimaliseer uw reactie op incidenten met de innovatieve cloudgebaseerde desktoptoepassing van Entropia.


Door personeel en bedrijfsmiddelen bij te houden, worden operators van controlekamers en sleutelpersoneel voorzien van waardevolle informatie. Het ondersteunt de soepele en efficiënte werking van de dagelijkse activiteiten en levert cruciale gegevens in geval van nood wanneer elke seconde telt.

Het is geen verrassing dat hulpdiensten, en sectoren zoals transportlogistiek, locatietechnologie gebruiken om hun personeel en activa, waaronder voertuigen, en incidenten te volgen. Entropia begrijpt het belang van deze communicatiedienst en heeft zijn expertise en ervaring gebundeld om baanbrekende technologie en software te ontwikkelen om betrouwbaarheid te garanderen, ongeacht de locatie.Live Location Tracking for Assets and Personnel
Mission Critical and Broadband Critical Safety management solutions in real time by Entropia
Missiekritisch TETRA + Businesskritisch breedband

Oplossingen voor
veiligheidsbeheer in realtime

Onze slimme technologie is ontwikkeld om precies te leveren wat u nodig heeft om uw werknemers veilig te houden. Bereik volledig situationeel bewustzijn van al het personeel op elke locatie.

Entropia levert de ultieme unified communications-oplossing om uw werknemers beter te beschermen. Implementeer slimme technologie om uw eerstelijnspersoneel en controlekameroperators volledig te ondersteunen.Onze oplossingen hebben ingebouwde noodfuncties om uw lone workers te beschermen, ongeacht hun locatie. Het innovatieve systeem detecteert inactiviteit en slaat alarm om het betreffende personeel te waarschuwen. Als een werknemer valt wanneer hij alleen werkt, activeert het systeem een waarschuwing omdat het apparaat horizontaal blijft of een vooraf ingestelde hoek overschrijdt. In beide gevallen zal de operator van de meldkamer proberen de persoon te bereiken met behulp van de portofoon. Als er niet wordt gereageerd, wordt er alarm geslagen voor onmiddellijke actie.Bespaar kosten en transformeer bedrijfsmodellen

Neem vandaag nog contact met ons op om een persoonlijk consult in te plannen met een lid van ons ervaren klantenserviceteam. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op uw unieke behoeften en doelen, en laten we zien hoe de oplossingen van Entropia u kunnen helpen.


Get In Touch to book your no obligation trial

Business Kritisch versus Missie Kritisch?

Om het gemakkelijker te maken om onze definities van service te begrijpen, hebben we deze eenvoudige uitlegsectie samengesteld. Maar eerst een introductie van ons bedrijf.

Entropia levert TETRA- en breedbandtweerichtingsspraak- en datacommunicatiediensten. Entropia's ComBus en Combonet bieden samen een catalogus van cloudgebaseerde apps die mensen en belangrijke apparatuur met elkaar verbinden via alle technologieën en netwerken.


Mission critical is de essentiële communicatiedienstverlening voor blauwlicht operaties, waaronder politie, brandweer, ambulance, beveiliging en de nutssector. Al deze organisaties stellen hoge eisen aan de communicatie.

Mission Critical levert directe gespreksinstellingen en directe databerichten, beide met een garantie van meer dan 99,999% voor het instellen van oproepen, zelfs als de infrastructuur van de provider overbelast is. Dit is onze definitie van mission critical, en een belofte waar we ons aan houden.

Om dit serviceniveau te bereiken, moet de netwerkexploitant zorgen voor absolute continuïteit van middelen en connectiviteit voor een vooraf bepaald werkgebied. Er mogen geen bronnen van derden zijn waarover de netwerkprovider geen volledige controle heeft.

De TETRA-infrastructuur is volledig eigendom van, wordt gecontroleerd en beheerd door Entropia, wat betekent dat de continuïteit van de middelen over de ganse keten kan worden gegarandeerd. Entropia heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van spraak- en datanetwerken. TETRA is vandaag de dag nog steeds de meest populaire en betrouwbare keuze voor missiekritische diensten over de hele wereld.

Ja, maar om deze breedbanddienst als missiekritisch te classificeren, moeten de end-to-end dienst en infrastructuur een particulier netwerk zijn waarbij alle middelen worden gecontroleerd en beheerd door Entropia of door de organisatie die de dienst gebruikt. Er mogen geen bronnen van derden zijn waarover de netwerkprovider geen volledige controle heeft.

Nee, we classificeren het niet als missiekritisch, dit komt omdat we partnernetwerken gebruiken in meer dan 176 landen die toegang hebben tot 500+ tier 1-netwerken om connectiviteit te bieden.

Onze voorzieningen zijn afhankelijk van de netwerken van onze servicepartners om connectiviteit te bieden die de service als Business Grade classificeert. Business Grade Communicatie biedt nog steeds een hoge servicegraad die geschikt is voor veel organisaties, maar met minder nadruk op het beschermen en redden van levens.

Ja, de catalogus van ComBus-toepassingen kan op beide netwerkniveaus worden gebruikt. Alleen het netwerk waarop ze werken, kan bepalen of het gebruik missiekritisch of bedrijfskritisch is. ComBus als zodanig is altijd missiekritisch.