Het handhaven van de veiligheid en het voorkomen van criminele activiteiten

Speciale opsporingsambtenaren (BOA's) spelen een cruciale rol bij het veilig houden van het publiek door de orde te handhaven. Het belangrijkste stuk apparatuur dat ze nodig hebben om deze rol effectief uit te voeren, is een betrouwbare portofoon.

Het handhaven van de veiligheid en het voorkomen van criminele activiteiten

Speciale opsporingsambtenaren (BOA's) spelen een cruciale rol bij het veilig houden van het publiek door de orde te handhaven. Het belangrijkste stuk apparatuur dat ze nodig hebben om deze rol effectief uit te voeren, is een betrouwbare portofoon.

Een kritieke reddingslijn bieden om de orde te handhaven

Alleen met een betrouwbare portofoon kan een BOA direct verbinding maken met hun meldkamer voor advies over hoe het beste te reageren op een incident, een situatie te melden, hulpdiensten te waarschuwen of te bellen voor back-up.

BOA's uit onder andere de gemeenten Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Schiedam, Nieuwegein en Veenendaal staan erop om gebruik te maken van het Entropia-netwerk dat een vlekkeloze dekking garandeert, en onze Push-to-Talk-radio's.

Ons netwerk is gebaseerd op de digitale TETRA-standaard, ontworpen voor professionele gebruikers. BOA's profiteren van de nationale dekking van het netwerk en de beveiliging van encryptie en authenticatie. En door de toepassing van digitale trunking-technologie is spraak- en datacommunicatie mogelijk tussen radiogebruikers en naar een centrale hub.

Op straat en op het platteland moeten BOA's veilig worden gehouden omdat ze toezicht houden op activiteiten in de openbare ruimte en op het vervoer. Tijdens hun dienst kunnen ze van alles aanpakken, van een kleine ergernis tot het fouilleren van een gewelddadig persoon. Het onderhouden van contact met hun collega's en meldkamer is van levensbelang.

BOA's hebben essentiële communicatie-eisen en niet alle communicatiesystemen zijn geschikt om hieraan te voldoen. Sommige netwerken ondervinden bijvoorbeeld vertragingen wanneer er sprake is van intensief mobiel gebruik. Een vertraging in het verzenden of ontvangen van informatie is geen optie voor een BOA. Ons netwerk wordt 24/7 volledig beheerd om dekking te garanderen, ongeacht hun locatie.


BOA's werken misschien alleen, maar door onze technologie in te zetten, blijven ze als een team werken.

Om ervoor te zorgen dat een BOA zijn rol effectief uitvoert, stelt onze dienst hen in staat om met elkaar, de meldkamer of de politie te communiceren wanneer dat nodig is.

Voor extra bescherming kan de locatie van een BOA worden gevolgd en kunnen operators heimelijk meeluisteren met gesprekken. Snelle communicatie op elke locatie. Gegarandeerde nationale dekking, inclusief GPS-locatietracking, Man down en lone worker functies.


Dit landelijke netwerk is eigendom van en wordt beheerd door Entropia om een vlekkeloze bedrijfskritische continuïteit te garanderen.

"De veiligheid van onze medewerkers staat voorop, daarom hebben we in 2006 besloten om over te stappen op Entropia. Hun TETRA-netwerk biedt ons directe communicatielijnen tussen gebruikers en een directe 'levenslijn' naar de controlekamer.

"Zo weten we zeker dat onze mensen met een veilig gevoel de straat op gaan. De doorlopende service die we van Entropia ontvangen is fantastisch; Mochten we ooit contact met hen moeten opnemen voor ondersteuning, dan reageert hun toegewijde team snel. We hebben nog nooit een verstoring van de service meegemaakt."


BOA Personnel protected by Entropia TETRA Communications
BOA personnel protected by TETRA and Hybrid Broadband apps for safety
Critical mobile data helping BOA's do their jobs
BOA's on the transport network in Belgium and the Netherlands are connected with Entropia TETRA

Bespaar kosten en transformeer bedrijfsmodellen

Neem vandaag nog contact met ons op om een persoonlijk consult in te plannen met een lid van ons ervaren klantenserviceteam. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op uw unieke behoeften en doelen, en laten we zien hoe de oplossingen van Entropia u kunnen helpen.


Get In Touch to book your no obligation trial