TETRA Communications
ondersteunt de Amstel Gold race

Entropia verzorgde digitale TETRA-communicatie ter ondersteuning van onder andere juryauto's, media en de Nederlandse omroep.

TETRA Communications
ondersteunt de Amstel Gold race

Entropia verzorgde digitale TETRA-communicatie ter ondersteuning van onder andere juryauto's, media en de Nederlandse omroep.

Verzorgen van radiocommunicatie
voor de Amstel Gold eendaagse klassieker wielrennen op de weg

Dankzij realtime communicatie konden alle belangrijke medewerkers op de hoogte blijven van de voortgang van de wielerwedstrijd.

Entropia verzorgde de radiocommunicatie voor de tour. De mission critical TETRA-service werd ingezet in juryauto's, voor de media en voor de Nederlandse Omroep Stichting (NOS), evenals de wedstrijdverslaggevers die zich bij de finish van de tour bevonden.

Daarnaast zendt Entropia ook uit naar het Radio Tour kanaal via de VHF-frequentie van de KNWU. Scannerluisteraars, motorrijders en cameramensen gebruikten dat kanaal voor hun communicatie die in de hele regio beschikbaar is.

De Amstel Gold Race vindt sinds 1966 elk jaar plaats in de zuidelijkste provincie van Nederland, Limburg. Elk jaar is 'De Markt' in Maastricht de startlocatie van de Amstel Gold Race met de finish in het nabijgelegen Berg en Terblijt (Valkenburg).


Enkele van 's werelds beste wielrenners streven naar de overwinning in de race door het heuvelachtige landschap van Limburg te veroveren. Het evenement maakt deel uit van de Ardennen-serie van de voorjaarsklassiekers van april in Nederland en België.

De Amstel Gold Race maakt deel uit van de UCI World Tour en is de enige Nederlandse World Tour Classic. De wedstrijd trekt jaarlijks een groot aantal Nederlandse en internationale wielerfans vanwege de interessante deelnemerslijst.

"Tijdens een klassieker als deze is er nood aan continue communicatie. Teamleiders willen weten wie waar is, juryleden willen op de hoogte worden gehouden en journalisten willen verslag doen van hun laatste nieuws. In dit geval hadden we een netwerk nodig waarop we konden vertrouwen; Eentje die snel, betrouwbaar en stabiel is. Met TETRA, dat wordt gebruikt door de Nederlandse en Belgische politie, is dat mogelijk."


Amstel Gold one-day classic road cycling race supported by Entropia Communications
Amstel Gold road cycling race - event organisation aided by Entropia communications

Bespaar kosten en transformeer bedrijfsmodellen

Neem vandaag nog contact met ons op om een persoonlijk consult in te plannen met een lid van ons ervaren klantenserviceteam. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op uw unieke behoeften en doelen, en laten we zien hoe de oplossingen van Entropia u kunnen helpen.


Get In Touch to book your no obligation trial