Smart Water: analyse en controle

Innovatieve IoT-oplossingen om het succes van de huidige watersystemen en bijbehorende kritieke infrastructuren veilig te stellen. De geavanceerde technologie van Entropia transformeert deze cruciale asset digitaal door de inzet van krachtige real-time monitoring en de automatisering van intelligente gegevens.

Smart Water: analyse en controle

Innovatieve IoT-oplossingen om het succes van de huidige watersystemen en bijbehorende kritieke infrastructuren veilig te stellen. De geavanceerde technologie van Entropia transformeert deze cruciale asset digitaal door de inzet van krachtige real-time monitoring en de automatisering van intelligente gegevens.

Baanbrekende mogelijkheden
om de kracht van kennis te benutten

Onze klanten hebben twee topprioriteiten. Een daarvan is om water te besparen, de andere om hun activa efficiënt te beheren.

Om onze klanten te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen om het waterverbruik te optimaliseren, non-revenue water te verminderen en de kloof te dichten tussen de hoeveelheid water die ze leveren en de waterrekening die hun klanten ontvangen, zetten we ons in om hen te voorzien van betrouwbare IoT-communicatie. Om de oplossing te bieden, moeten we hun problemen begrijpen. Al onze klanten in de watervoorziening moeten waterverlies voorkomen door lekken, overlopen van opslagtanks, diefstal, sabotage en defecte apparatuur te kunnen detecteren.

De inkomsten die door deze bedrijven worden gegenereerd, ondersteunen toekomstige initiatieven om een revolutie teweeg te brengen in onze wereld en om te voldoen aan de toenemende eisen van klanten. We voelen ons bevoorrecht om deel uit te maken van deze strategie om een gezondere, duurzamere planeet te helpen creëren. Daarom blijven we ons inzetten om onze producten en diensten voortdurend te verbeteren en zoeken we naar ondernemende samenwerkingen.


Zorgen voor een ononderbroken service: onze toewijding aan netwerkbetrouwbaarheid

Bij Entropia begrijpen we de kritische aard van betrouwbare communicatie. Daarom onderhouden en bewaken we ons eigen gelicentieerde radionetwerk de klok rond. Deze proactieve aanpak minimaliseert de kans op serviceonderbrekingen en zorgt voor naadloze communicatie voor onze gewaardeerde klanten.


Missiekritische TETRA Voice & Data

Entropia's TETRA-systeem van 400+ masten bestrijkt een gebied van meer dan 72.000+ Km2 aan land in Vlaanderen, Brussel en landelijk in heel Nederland, met 15.000+ Km2 Belgische kust- en offshore-dekking.

Realtime kritieke gegevensoverdracht verbetert de bedrijfsinformatie, zorgt voor efficiëntie, optimaliseert het energieverbruik en zorgt uiteindelijk voor een schonere, duurzamere toekomst voor iedereen. Het stelt elke organisatie uit alle sectoren in staat volledig zicht te krijgen op hun activiteiten en prestaties. Met IoT en telemetrie zijn er geen grenzen. Onze systemen zijn ontworpen voor missiekritische toepassingen en bieden uitstekende dekking en beschikbaarheid met een breed scala aan gebruikersfuncties en compatibiliteit.Breedband Kritieke Spraak & Data

Entropia verbindt sensoren, IT-apparatuur en personeel via de beste breedbandnetwerken tegen lage kosten.

Entropia biedt het grootste scala aan functies over het breedste aantal platforms voor de breedste geografische spreiding, inclusief hybride connectiviteit met Entropia's missiekritische TETRA. Entropia's breedband die cruciaal is voor het personeel biedt een open kanaal voor gecodeerde communicatie; een tool voor veiligheid en het beheersen van processen.

Business Kritisch versus Missie Kritisch?

Vergelijk het verschil tussen onze serviceklasse Business Critical en serviceklasse Mission Critical.

Boorgaten: uw waterinfrastructuur
toekomstbestendig maken

Entropia levert real-time boorgatbewakingssystemen om continu de diepte, temperatuur en kwaliteit van het grondwater te bewaken en te meten en in het geval van sabotage wordt uw belangrijkste personeel onmiddellijk gewaarschuwd

Onderdompelbare hydrostatische niveau- en absolute sensoren worden ingezet om het grondwater te bewaken en de real-time gegevens automatisch terug te sturen naar uw controlekamer via het gelicentieerde Belgische en Nederlandse nationale TETRA-netwerk van Entropia voor voortdurende analyse routinematig op meerdere locaties.

Flexibele implementatieopties om aan de unieke behoeften van onze klanten te voldoen. Gegevens kunnen zo vaak als elke 5 minuten worden geregistreerd en verzonden.

Directe connectiviteit voor real-time inzicht. Technologie die snel reageert op lekkages en andere afwijkingen.

Automatiseert het onderzoeken van lekken om te voorkomen dat lekken onopgemerkt blijven. Geautomatiseerde alarmwaarschuwingen, meldkamer en sleutelpersoneel.

Het gelicentieerde netwerk van Entropia zorgt voor de veiligheid van gegevens. Ons netwerk zal doordringen tot een reeks moeilijk bereikbare locaties.


De missie van Entropia is om voortdurend te innoveren en onze vooruitstrevende technologieën te ontwikkelen om een schonere, veiligere en duurzamere planeet veilig te stellen. Onze IoT-oplossingen zijn ontworpen om de dagelijkse routines te helpen beheren, maar ook om onze toekomstige omgeving te beschermen. Door middel van boorgatmonitoring kunnen organisaties hun eigen duurzame doelen aantonen, rampen voorkomen en naleving aantonen ter ondersteuning van hun milieuvergunningen en -vergunningen.Bewaak distributieleidingen
en lokaliseer lekken

Permalog® en akoestische sensoren stellen onze klanten in staat om snel en efficiënt lekken in hun netwerk op te sporen.

Het werkt volgens het principe van geluidsgolven om distributielijnen te bewaken. Mocht er een lek worden geconstateerd, dan worden real-time gegevens automatisch doorgestuurd naar de organisatie via ons cyberbeveiligde communicatienetwerk. Deze gegevens worden gebruikt om waterdruk en lekken te prioriteren, te beheren en te optimaliseren.Watermetingen
en apparaatdiagnose

SmartPoint-modules® zijn portofoonontvangers die gegevens uit het meterregister verzamelen en naar het verzamelapparaat verzenden met behulp van ons volledig beheerde cyberveilige digitale communicatienetwerk.

SmartPoint-modules® verzamelen metingen om optimaal inzicht te geven in gebruikspatronen. Wordt gebruikt om sabotage, lekken, omgekeerde stroom en afwijkingen op te sporen. Met echte tweerichtingscommunicatiemogelijkheden communiceert het apparaat via het kritieke datanetwerk van Entropia, waardoor onmiddellijke toegang tot informatie wordt geboden zonder te hoeven wachten op het verzamelen van walk-by- of drive-by-gegevens.


Geautomatiseerde meters
en sensoren die real-time gegevens leveren

FlexNet® maakt het mogelijk om met ultrahoge snelheid gegevens van veel endpoints te verzamelen om volledige zichtbaarheid en controle te bieden.

FlexNet® identificeert non-revenue water, voert on-demand meterstanden uit, schakelt services op afstand in en uit, beheert en controleert applicaties in bijna realtime en stuurt waarschuwingen via het cyberveilige communicatienetwerk van Entropia naar belangrijk personeel wanneer zich een probleem voordoet.
Bespaar kosten en transformeer bedrijfsmodellen

Neem vandaag nog contact met ons op om een persoonlijk consult in te plannen met een lid van ons ervaren klantenserviceteam. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op uw unieke behoeften en doelen, en laten we zien hoe de oplossingen van Entropia u kunnen helpen.


Get In Touch to book your no obligation trial

Business Kritisch versus Missie Kritisch?

Om het gemakkelijker te maken om onze definities van service te begrijpen, hebben we deze eenvoudige uitlegsectie samengesteld. Maar eerst een introductie van ons bedrijf.

Entropia levert TETRA- en breedbandtweerichtingsspraak- en datacommunicatiediensten. Entropia's ComBus en Combonet bieden samen een catalogus van cloudgebaseerde apps die mensen en belangrijke apparatuur met elkaar verbinden via alle technologieën en netwerken.


Mission critical is de essentiële communicatiedienstverlening voor blauwlicht operaties, waaronder politie, brandweer, ambulance, beveiliging en de nutssector. Al deze organisaties stellen hoge eisen aan de communicatie.

Mission Critical levert directe gespreksinstellingen en directe databerichten, beide met een garantie van meer dan 99,999% voor het instellen van oproepen, zelfs als de infrastructuur van de provider overbelast is. Dit is onze definitie van mission critical, en een belofte waar we ons aan houden.

Om dit serviceniveau te bereiken, moet de netwerkexploitant zorgen voor absolute continuïteit van middelen en connectiviteit voor een vooraf bepaald werkgebied. Er mogen geen bronnen van derden zijn waarover de netwerkprovider geen volledige controle heeft.

De TETRA-infrastructuur is volledig eigendom van, wordt gecontroleerd en beheerd door Entropia, wat betekent dat de continuïteit van de middelen over de ganse keten kan worden gegarandeerd. Entropia heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van spraak- en datanetwerken. TETRA is vandaag de dag nog steeds de meest populaire en betrouwbare keuze voor missiekritische diensten over de hele wereld.

Ja, maar om deze breedbanddienst als missiekritisch te classificeren, moeten de end-to-end dienst en infrastructuur een particulier netwerk zijn waarbij alle middelen worden gecontroleerd en beheerd door Entropia of door de organisatie die de dienst gebruikt. Er mogen geen bronnen van derden zijn waarover de netwerkprovider geen volledige controle heeft.

Nee, we classificeren het niet als missiekritisch, dit komt omdat we partnernetwerken gebruiken in meer dan 176 landen die toegang hebben tot 500+ tier 1-netwerken om connectiviteit te bieden.

Onze voorzieningen zijn afhankelijk van de netwerken van onze servicepartners om connectiviteit te bieden die de service als Business Grade classificeert. Business Grade Communicatie biedt nog steeds een hoge servicegraad die geschikt is voor veel organisaties, maar met minder nadruk op het beschermen en redden van levens.

Ja, de catalogus van ComBus-toepassingen kan op beide netwerkniveaus worden gebruikt. Alleen het netwerk waarop ze werken, kan bepalen of het gebruik missiekritisch of bedrijfskritisch is. ComBus als zodanig is altijd missiekritisch.