Technologie voor slimme waterleveranciers

De klanten van Entropia dringen aan op betrouwbare, duidelijke kritische gegevens om hun smart city-netwerken intelligent te beheren en hun klanten beter van dienst te zijn.

Technologie voor slimme waterleveranciers

De klanten van Entropia dringen aan op betrouwbare, duidelijke kritische gegevens om hun smart city-netwerken intelligent te beheren en hun klanten beter van dienst te zijn.

Een slimme toekomst: innovatief en schaalbaar kritisch IoT

Slimme wateroplossingen helpen bij het voorspellen van veranderingen, het herkennen van trends en het leveren van gegevens voor snelle en nauwkeurige besluitvorming.

Onze klanten in België en Nederland hebben twee topprioriteiten. De ene is om water te besparen, de andere om hun activa efficiënt te beheren.

De uitdagingen waarmee steden en de waterindustrie worden geconfronteerd, zijn onder meer de steeds toenemende vraag naar water naarmate de bevolking toeneemt, verontreinigende stoffen, klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit. Om een schoonwatervoorziening te garanderen die aansluit bij de vraag, zetten we ons in om IoT-oplossingen te bieden om nutsbedrijven uit te rusten met de technologie om lekken, sabotage, drukverlies, omgekeerde stroom en andere afwijkingen op te sporen.

Met optimaal inzicht zijn onze klanten in staat om hun preventie- en data-analysemechanismen effectief te beheren en de kloof tussen de hoeveelheid geleverd water en de waterrekening van de klant te dichten. Het slimme beheer van watersystemen en de distributie ervan verbetert de klantervaring, optimaliseert het waterverbruik, stimuleert duurzaamheid, verhoogt de effectiviteit van datagestuurde besluitvorming en helpt uiteindelijk om een groenere, slimmere toekomst te creëren.


Boorgaten: uw waterinfrastructuur toekomstbestendig maken

Entropia levert real-time boorgatbewakingssystemen om continu de diepte, temperatuur en kwaliteit van het grondwater te bewaken en te meten en in het geval van een sabotage wordt het belangrijkste personeel onmiddellijk gewaarschuwd.

Onderdompelbare hydrostatische niveau- en absolute sensoren worden ingezet om het grondwater te bewaken en de real-time gegevens automatisch terug te sturen naar uw controlekamer via Entropia's eigen nationale TETRA-netwerk met volledige licentie in België en Nederland.

Gegevens kunnen zo vaak als elke 5 minuten worden geregistreerd en verzonden. Bewakingssystemen kunnen op batterijen werken en gaan tot 10 jaar mee, met ingebouwde opties voor het genereren van onmiddellijke alarmen als sabotage wordt gedetecteerd. Geautomatiseerde alarmen waarschuwen de meldkamer en het belangrijkste personeel, zodat de extractie onmiddellijk kan worden stopgezet om verder onderzoek mogelijk te maken. De connectiviteit van deze real-time gegevens is versleuteld voor de veiligheid.

Onze IoT-oplossingen zijn ontworpen om de dagelijkse routines te helpen beheren, maar ook om onze toekomstige omgeving te beschermen. Door middel van boorgatmonitoring kunnen organisaties hun eigen duurzame doelen aantonen, rampen voorkomen en naleving aantonen ter ondersteuning van hun milieuvergunningen en -vergunningen.

Entropia TETRA used to collect bore hole wireless data across Belgium and the Netherlands
Entropia bore hole wireless data connectivity post
Entropia helping to protect water supplies across Belgium and the Netherlands
Water monitoring devices connected using Entropia wireless solutions

Bespaar kosten en transformeer bedrijfsmodellen

Neem vandaag nog contact met ons op om een persoonlijk consult in te plannen met een lid van ons ervaren klantenserviceteam. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op uw unieke behoeften en doelen, en laten we zien hoe de oplossingen van Entropia u kunnen helpen.


Get In Touch to book your no obligation trial