Communicatie-uitdagingen in de
veiligheidssector aanpakken

De ultieme unified communications oplossing voor de beveiligingsprofessional. Push-to-Talk-radiosystemen, IoT-toepassingen en feilloze connectiviteit garanderen dat ze hun rol vervullen en veilig blijven.

Communicatie-uitdagingen in de
veiligheidssector aanpakken

De ultieme unified communications oplossing voor de beveiligingsprofessional. Push-to-Talk-radiosystemen, IoT-toepassingen en feilloze connectiviteit garanderen dat ze hun rol vervullen en veilig blijven.

Kritieke communicatie
voor een kritieke service

Uw beveiligingsprofessionals zijn er om mensen en eigendommen te beschermen en de wet te handhaven. Hun veiligheid moet voorop staan.

Het beveiligingsberoep neemt toe door de groeiende behoefte aan bescherming. De risico's van vandaag zijn onder meer de dreiging van terrorisme, aanvallen op prominente personen en hun eigendommen, agressie tegen regeringen en crowd control. In een crisis moet er snel gehandeld worden.

Wij leveren betrouwbare en robuuste communicatieoplossingen aan beveiligingspersoneel uit alle branches. Met name de horeca, de vrijetijdssector en het bedrijfsleven hebben onze producten en diensten nodig om grote aantallen van het grote publiek veilig te houden. We zijn er trots op dat we geavanceerde technologie leveren die rampen helpt voorkomen.

Voor elke klant nemen we de tijd om hun unieke behoeften te begrijpen. Onze service is volledig flexibel en biedt vele mogelijkheden. Het is belangrijk voor ons hier bij Entropia dat onze klanten niet betalen voor functionaliteiten die ze nooit zullen gebruiken, waardoor onze oplossingen kosteneffectief en geschikt zijn voor het beoogde doel.


Controlekamer inzicht en overwatch
Controlekamer inzicht en overwatch
Hoogste niveaus van end-to-end-encryptie
GPS, lone worker en man down functies
Robuuste portofoons met lange batterijduur

Het feilloze netwerk en de robuuste apparatuur van Entropia stellen beveiligingsprofessionals in staat om elke keer snel te reageren op een incident.

De radio's die wij leveren hebben een noodoproepfunctie, GPS-tracking met opties voor man-down en lone worker bescherming voor extra gemoedsrust. De apparatuur die wij leveren is bestand tegen harde wind, water, stof en stootschokken. De geavanceerde technologie onderdrukt achtergrondgeluiden en de gebruiker profiteert van de lange batterijduur.


Bescherming van personeel en het publiek met real-time bewijs Vastleggen met op het lichaam gedragen camera-oplossingen

Helaas zijn en ervaren onze veiligheidsmedewerkers misbruik, zowel verbaal als fysiek. Dit kan naar hen toe zijn, of naar leden van het publiek. Het dragen van een bodycamera werkt als een afschrikmiddel om hen veilig te houden tijdens het vervullen van hun taken. Maar mocht er zich een incident voordoen, dan zal de bodycamera de livebeelden vastleggen en verzenden om ervoor te zorgen dat indien nodig extra ondersteuning wordt ingezet of om op een later tijdstip als bewijs te worden gebruikt.


Noodfuncties voor alleenwerkers en man-downs, essentieel voor werknemers die alleen werken.

Het is essentieel dat beveiligingspersoneel is uitgerust met robuuste en betrouwbare portofoons met een vlekkeloze connectiviteit om hun veiligheid te garanderen. Lone worker en man down alarmen vormen een essentieel onderdeel van uw inzet voor veilige en efficiënte werkpraktijken. Lone worker functies op onze radio's kunnen zo worden geconfigureerd dat ze automatisch werken als een failsafe, waardoor het personeel ze niet meer in gebruik hoeft te nemen.


Beaconing-technologie biedt een veelzijdige en kosteneffectieve oplossing voor het volgen van radio's en slimme apparaten binnenshuis.

Het hebben van realtime informatie over de locatie van personen op een site is van het grootste belang om ze veilig te houden. Met deze betrouwbare technologie kunnen radioapparaten in structuren en gebouwen worden gevolgd voor extra gemoedsrust. Als er een radio binnen het bereik van het baken is, ziet deze het apparaat en rapporteert via Entropia's ComBus terug naar de applicatie met de apparaatidentiteit en -positie. Dit werkt naadloos samen met GPS-radiofuncties voor het volgen van werknemers die zich buiten het bereik van de binnenbakens bevinden.

Door gebruik te maken van een combinatie van de twee technologieën, beaconing en GPS, identificeert de applicatie de exacte locatie van elke individuele radio of smart device. Van daaruit is het een kleine stap om functionaliteit toe te voegen die lone worker bescherming biedt. Deze functies vereisen dat werknemers inchecken als reactie op een automatisch gegenereerde aanvraag. Elk apparaat heeft een unieke referentie die is toegewezen aan een individuele werknemer.Missiekritische TETRA Voice & Data

Entropia's TETRA-systeem van 400+ masten bestrijkt een gebied van meer dan 72.000+ Km2 aan land in Vlaanderen, Brussel en landelijk in heel Nederland, met 15.000+ Km2 Belgische kust- en offshore-dekking. Onze systemen zijn ontworpen voor missiekritische toepassingen en bieden een uitstekende dekking en beschikbaarheid met een breed scala aan gebruikersfuncties en compatibiliteit met hoogwaardige abonneeterminals van toonaangevende fabrikanten.

Breedband Kritieke Spraak & Data

Entropia helps security operations to connect with their personnel and assets, keeping them safe and secure at a low cost. Entropia's broadband critical for personnel gives an open channel of encrypted communication; a tool for safety and managing processes. Entropia offers the greatest range of functions over the broadest number of platforms for the widest geographical spread, including hybrid connectivity with Entropia TETRA.

Business Kritisch versus Missie Kritisch?

Vergelijk het verschil tussen onze serviceklasse Business Critical en serviceklasse Mission Critical.

Ultieme Overwatch

Krijg volledige controle met volledig situationeel bewustzijn

Onze oplossingen hebben ingebouwde noodfuncties om uw lone workers te beschermen, ongeacht hun locatie. Het innovatieve systeem detecteert inactiviteit en slaat alarm om het betreffende personeel te waarschuwen. Als een werknemer valt wanneer hij alleen werkt, activeert het systeem een waarschuwing omdat het apparaat horizontaal blijft of een vooraf ingestelde hoek overschrijdt. In beide gevallen zal de operator van de meldkamer proberen de persoon te bereiken met behulp van de portofoon. Als er niet wordt gereageerd, wordt er alarm geslagen voor onmiddellijke actie.

Onze baanbrekende technologie stelt uw controlekameroperators in staat om de locatie van uw externe werknemers en uw fysieke activa zoals voertuigen nauwkeurig te bepalen. Als u te allen tijde precies weet waar uw eerstelijnsmedewerkers zich bevinden, verbetert u de efficiëntie van uw inzet van middelen en versnelt u de reactietijden als zich een incident voordoet.

Missiekritisch TETRA + Businesskritisch breedband

Privé- en groepsgesprekken

Afstand en mobiliteit zijn niet langer een probleem, waardoor uw team direct met elkaar kan samenwerken, waar ze ook zijn, als individu of als team, met behulp van gespreksgroepen, het veilig uitwisselen van informatie en het delen van bestanden.

De applicatie van Entropia kan worden gebruikt met TETRA-portofoons of smartphones, met behulp van hybride TETRA / breedbandnetwerken. Een dynamische en veilige directory stelt u in staat om gemakkelijk de juiste persoon te vinden en hun inloggegevens te bekijken. Het stelt u ook in staat om te identificeren wie actief of inactief is. Alle informatie wordt in real-time bijgewerkt.


De Entropia Push-to-Talk-service transformeert uw smartphone in een PTT-walkietalkie-achtig apparaat, compleet met een eigen "Push-to-Talk"-knop. Andere voordelen van de applicatie zijn uitgebreide locatietracking, push-to-video en nog veel meer.

Applicaties zijn compatibel met Entropia TETRA- en breedbandnetwerken. Er zijn ook hybride TETRA / LTE-breedbandapparaten beschikbaar die tegelijkertijd connectiviteit met zowel TETRA als LTE mogelijk maken. Neem voor meer informatie een kijkje in onze sectie TETRA hardware en accessoires.

Entropia’s application can be used with TETRA two-way radios or smartphones, using hybrid TETRA / broadband networks
Entropia’s PTV application can be used with TETRA two-way radios or smartphones, using hybrid TETRA / broadband networks
Missiekritisch TETRA + Businesskritisch breedband

Videogesprekken en videostreaming

De mogelijkheid om livestreams te video's is de slimme manier om de veiligheid en verantwoordelijkheid te vergroten.

Door real-time videobeelden vast te leggen, bent u direct ter plaatse. Het levert live visuele en auditieve gegevens om de veiligheid van uw eerstelijnspersoneel en het publiek te optimaliseren, essentieel bewijs te leveren en de responstijden te verhogen.Door eerstelijnspersoneel te voorzien van de technologie om live beelden van een body-warn-video vast te leggen en te streamen, zorgt u ervoor dat ze altijd als een team optreden. Als elk lid van uw team zich bewust is van een situatie en tegelijkertijd getuige is van de gebeurtenissen die zich ontvouwen, kunnen ze samenwerken voor het optimale resultaat.

Het dragen van een bodycamera wekt vertrouwen. Wetende dat de gebeurtenis nauwkeurig wordt geregistreerd, stelt de drager in de frontlinie in staat zich te concentreren en de situatie te beoordelen.Missiekritisch TETRA + Businesskritisch breedband

Live locatiebepaling voor bedrijfsmiddelen en personeel

Technologie voor het volgen van locaties zonder grenzen

Uw ultieme oplossing voor het volgen van locaties, mogelijk gemaakt door gegevens. Coördineer uw team, volg uw wagenpark en optimaliseer uw reactie op incidenten met de innovatieve cloudgebaseerde desktoptoepassing van Entropia.


Door personeel en bedrijfsmiddelen bij te houden, worden operators van controlekamers en sleutelpersoneel voorzien van waardevolle informatie. Het ondersteunt de soepele en efficiënte werking van de dagelijkse activiteiten en levert cruciale gegevens in geval van nood wanneer elke seconde telt.

Het is geen verrassing dat hulpdiensten, en sectoren zoals transportlogistiek, locatietechnologie gebruiken om hun personeel en activa, waaronder voertuigen, en incidenten te volgen. Entropia begrijpt het belang van deze communicatiedienst en heeft zijn expertise en ervaring gebundeld om baanbrekende technologie en software te ontwikkelen om betrouwbaarheid te garanderen, ongeacht de locatie.Live Location Tracking for Assets and Personnel
Mission Critical and Broadband Critical Safety management solutions in real time by Entropia
Missiekritisch TETRA + Businesskritisch breedband

Oplossingen voor
veiligheidsbeheer in realtime

Onze slimme technologie is ontwikkeld om precies te leveren wat u nodig heeft om uw werknemers veilig te houden. Bereik volledig situationeel bewustzijn van al het personeel op elke locatie.

Entropia levert de ultieme unified communications-oplossing om uw werknemers beter te beschermen. Implementeer slimme technologie om uw eerstelijnspersoneel en controlekameroperators volledig te ondersteunen.Onze oplossingen hebben ingebouwde noodfuncties om uw lone workers te beschermen, ongeacht hun locatie. Het innovatieve systeem detecteert inactiviteit en slaat alarm om het betreffende personeel te waarschuwen. Als een werknemer valt wanneer hij alleen werkt, activeert het systeem een waarschuwing omdat het apparaat horizontaal blijft of een vooraf ingestelde hoek overschrijdt. In beide gevallen zal de operator van de meldkamer proberen de persoon te bereiken met behulp van de portofoon. Als er niet wordt gereageerd, wordt er alarm geslagen voor onmiddellijke actie.Missiekritisch TETRA + Businesskritisch breedband

API's en gateways
voor taakbeheer

De cloudgebaseerde architectuur van Entropia faciliteert naadloze API-gateways (Application Programmable Interface), waardoor essentiële services kunnen worden geïntegreerd met bestaande bedrijfsprocessen en taakbeheerplatforms.

De oplossingen van Entropia maken een veilige gegevensstroom door uw hele organisatie mogelijk. Het biedt uitgebreid beheer waarmee uw team vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat toegang heeft tot formulieren en processen kan beheren.

Real-time monitoring- en trackingmogelijkheden stellen u in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en adequaat en snel te reageren. Meldingen en gebeurteniswaarschuwingen voorzien u van kritieke gegevens om u op de hoogte te houden van de activiteiten van uw bedrijfsmiddelen, zoals status, locatie en energieverbruik.
De mogelijkheid om uw activa op afstand te monitoren, stelt u in staat om nieuwe bedrijfsmodellen te bepalen en vergroot uw kans om een concurrentievoordeel te behalen. Door de technologie van ComBus in te zetten, kunnen ze middelen effectief beheren, oplossingen vinden voor de problemen van vandaag, nieuwe ervaringen creëren en slimmere activiteiten stimuleren.

Krijg meer inzicht in uw dataverkeer en krijg een vereenvoudigd, bruikbaar overzicht met identificatie en rapportage, zoals apparaten met het hoogste dataverbruik, gegevens die per land worden gebruikt, de meest gebruikte applicaties of protocollen en de hoeveelheid gegevens die door elke applicatie wordt gebruikt.

Onze AAA-servers zijn carrier-grade en 3GPP-compatibel en bieden beveiliging in de vorm van authenticatie met fraudepreventie. Onze slimme IoT-connectiviteitsoplossingen maken gebruik van bidirectionele authenticatie om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde apparaten toegang krijgen met encryptie om gegevens te beschermen.

Entropia's solutions enable the secure flow of data across your entire organisation

Voldoen aan de huidige eisen voor

betrouwbare dekking en signaal
Ingebouwde oplossing


Entropia past hun uitgebreide ervaring op het gebied van digitale communicatie toe om indoor-dekkingssystemen te ontwerpen om aan de specifieke behoeften van hun klanten te voldoen.

Entropia garandeert een snelle, vlekkeloze dekking, ongeacht de locatie van de gebruiker. Van een trappenhuis op kantoor tot een ondergrondse tunnel, onze innovatieve draadloze technologie in het gebouw heeft de kracht om iedereen verbonden te houden.


De aanvullende technologie die we leveren om betrouwbare connectiviteit in dergelijke omgevingen te garanderen, bestaat uit repeaters om het signaalbereik te vergroten met DAS (Distributed Antenna Systems).

Bespaar kosten en transformeer bedrijfsmodellen

Neem vandaag nog contact met ons op om een persoonlijk consult in te plannen met een lid van ons ervaren klantenserviceteam. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op uw unieke behoeften en doelen, en laten we zien hoe de oplossingen van Entropia u kunnen helpen.


Get In Touch to book your no obligation trial

Business Kritisch versus Missie Kritisch?

Om het gemakkelijker te maken om onze definities van service te begrijpen, hebben we deze eenvoudige uitlegsectie samengesteld. Maar eerst een introductie van ons bedrijf.

Entropia levert TETRA- en breedbandtweerichtingsspraak- en datacommunicatiediensten. Entropia's ComBus en Combonet bieden samen een catalogus van cloudgebaseerde apps die mensen en belangrijke apparatuur met elkaar verbinden via alle technologieën en netwerken.


Mission critical is de essentiële communicatiedienstverlening voor blauwlicht operaties, waaronder politie, brandweer, ambulance, beveiliging en de nutssector. Al deze organisaties stellen hoge eisen aan de communicatie.

Mission Critical levert directe gespreksinstellingen en directe databerichten, beide met een garantie van meer dan 99,999% voor het instellen van oproepen, zelfs als de infrastructuur van de provider overbelast is. Dit is onze definitie van mission critical, en een belofte waar we ons aan houden.

Om dit serviceniveau te bereiken, moet de netwerkexploitant zorgen voor absolute continuïteit van middelen en connectiviteit voor een vooraf bepaald werkgebied. Er mogen geen bronnen van derden zijn waarover de netwerkprovider geen volledige controle heeft.

De TETRA-infrastructuur is volledig eigendom van, wordt gecontroleerd en beheerd door Entropia, wat betekent dat de continuïteit van de middelen over de ganse keten kan worden gegarandeerd. Entropia heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van spraak- en datanetwerken. TETRA is vandaag de dag nog steeds de meest populaire en betrouwbare keuze voor missiekritische diensten over de hele wereld.

Ja, maar om deze breedbanddienst als missiekritisch te classificeren, moeten de end-to-end dienst en infrastructuur een particulier netwerk zijn waarbij alle middelen worden gecontroleerd en beheerd door Entropia of door de organisatie die de dienst gebruikt. Er mogen geen bronnen van derden zijn waarover de netwerkprovider geen volledige controle heeft.

Nee, we classificeren het niet als missiekritisch, dit komt omdat we partnernetwerken gebruiken in meer dan 176 landen die toegang hebben tot 500+ tier 1-netwerken om connectiviteit te bieden.

Onze voorzieningen zijn afhankelijk van de netwerken van onze servicepartners om connectiviteit te bieden die de service als Business Grade classificeert. Business Grade Communicatie biedt nog steeds een hoge servicegraad die geschikt is voor veel organisaties, maar met minder nadruk op het beschermen en redden van levens.

Ja, de catalogus van ComBus-toepassingen kan op beide netwerkniveaus worden gebruikt. Alleen het netwerk waarop ze werken, kan bepalen of het gebruik missiekritisch of bedrijfskritisch is. ComBus als zodanig is altijd missiekritisch.