Innovatie en technologie voor een beter leven

Stadsbeheer houdt de buitenruimte van Rotterdam veilig en schoon. Door de technologie van Entropia in te zetten om toezicht te houden op alle essentiële voorzieningen, genieten de inwoners en werknemers van de stad van hun levenskwaliteit in deze efficiënte en duurzame omgeving.

Innovatie en technologie voor een beter leven

Stadsbeheer houdt de buitenruimte van Rotterdam veilig en schoon. Door de technologie van Entropia in te zetten om toezicht te houden op alle essentiële voorzieningen, genieten de inwoners en werknemers van de stad van hun levenskwaliteit in deze efficiënte en duurzame omgeving.

Communicatie
voor een zichtbaar betere wereld

Entropia is er trots op Rotterdam te voorzien van baanbrekende communicatieoplossingen om de ambitieuze missie van de stad te ondersteunen.

Rotterdam is een van 's werelds meest inspirerende C40-steden. Er zijn wereldwijd 96 van dergelijke steden en ze zijn allemaal actief bezig met het aanpakken van milieuproblemen en het proactief ontwikkelen van plannen om een duurzamere toekomst te bevorderen. De slimme revolutie van Rotterdam richt zich op klimaatverandering vanwege de nabijheid van de oceaan.

In 2019 ondertekende deze vooruitstrevende stad haar eigen klimaatakkoord en nam honderden baanbrekende ideeën over om groene ruimtes te creëren, haar industrieën te stroomlijnen en slimmere infrastructuur mogelijk te maken met behulp van datacommunicatie. Het stadsbestuur neemt ook deel aan de 100 Resilient Cities-campagne om een holistische benadering te bevorderen om sociale problemen aan te pakken.

Met zo'n duidelijk begrip van de visie van de stad, was Entropia in staat om het ultieme communicatiesysteem te bieden om belangrijk personeel in staat te stellen verbonden te blijven en de stroom van kritieke gegevens te garanderen. Deze cruciale informatie verbetert het toezicht en de handhaving van de stad, de parkeervoorzieningen en de verkeersregeling.


Gegarandeerde connectiviteit binnen en onder de grond
Uniek inlognummer om zichtbaar te blijven voor meldkamer
Snelle individuele of groepscommunicatie
Noodknop GPS, man down en lone worker functies
Encryptie en authenticiteitsbeveiliging

Stadsbeheer Rotterdam voorzien van veilige, intelligente communicatienetwerken

Stadsbeheer vertrouwt sinds 2009 op het netwerk van Entropia en heeft meer dan 700 featurerijke, betrouwbare portofoons ingezet.

Deze directe stroom van real-time gegevens stelt belangrijk personeel in staat om snelle, efficiënte beslissingen te nemen voor het optimale resultaat.

Voor de afdeling Handhaving werken ongeveer 325 stadswachten. Om de stad veilig te houden, moeten ze direct contact kunnen maken met elkaar en met hun meldkamer.

Onze push-to-talk portofoons van militaire kwaliteit werken gegarandeerd in de zwaarste omstandigheden, dit in combinatie met ons volledig beheerde gelicentieerde TETRA-netwerk zorgt voor een vlekkeloze connectiviteit. De bewakers zijn uitgerust om spraak- en data-informatie te ontvangen en te verzenden, zodat operators van de meldkamer snel en efficiënt beslissingen kunnen nemen.

De controlekamers van de dienst toezicht houden voortdurend toezicht en bewaken de parkeerterreinen van de stad (bovengronds en ondergronds), gebouwen, groenvoorzieningen, bruggen en sluizen, tunnels en de doorstroming van het verkeer. Mocht er zich een incident voordoen, dan gebruiken ze onze systemen om de stadswachten of een hulpdienst te alarmeren.

"De dienstverlening van Entropia is voor ons een voorwaarde om de stad Rotterdam schoon, veilig en bereikbaar te houden. Goede communicatie is essentieel voor de medewerkers van Openbare Werken, Toezicht Schone Stad en Handhaving in het veld, zodat zij hun werk goed kunnen uitvoeren en dat zowel zij als de burgers van de stad zich veilig voelen."


Control Room apps and Critical Push-to-talk services supporting city workers across Rotterdam
Protecting and supporting city workers in Rotterdam with TETRA connectivity
Mission Critical Push-to-Talk protecting lives across Rotterdam
Entropia TETRA supporting BOA's across Rotterdam city

Bespaar kosten en transformeer bedrijfsmodellen

Neem vandaag nog contact met ons op om een persoonlijk consult in te plannen met een lid van ons ervaren klantenserviceteam. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op uw unieke behoeften en doelen, en laten we zien hoe de oplossingen van Entropia u kunnen helpen.


Get In Touch to book your no obligation trial