Handhaving van de veiligheid en voorkoming van criminele activiteiten

Veiligheidscommunicatie

Bijzondere opsporingsambtenaren (BOA) spelen een cruciale rol bij het veilig houden van het publiek door de orde te handhaven. Het belangrijkste apparaat dat ze nodig hebben om deze rol effectief uit te voeren, is een betrouwbare TETRA-radio.


BOE safety and security with Entropia communications

Het verstrekken van een missiekritische reddingslijn om de orde te handhaven

Alleen met een betrouwbare TETRA-radio kan een BOA direct in contact komen met zijn meldkamer voor advies over hoe het beste kan worden gereageerd op een incident, een situatie kan melden, hulpdiensten kan waarschuwen of om back-up kan bellen.

BOA's uit onder andere de gemeenten Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Schiedam, Nieuwegein en Veenendaal dringen aan op het gebruik van het Entropia-netwerk dat een vlekkeloze dekking garandeert met onze Push-to-Talk-radio's. Ons netwerk is gebaseerd op de digitale TETRA-standaard, ontworpen voor professionele gebruikers. BOA's profiteren van de nationale dekking van het netwerk en de coderings- en authenticatiebeveiliging. En door het toepassen van digitale trunking technologie zijn spraak- en datacommunicatie mogelijk tussen radiogebruikers en naar de meldkamer.

Op straat en op het platteland moeten BOA's veilig worden gehouden bij het monitoren van activiteiten in de openbare ruimte en in het vervoer. Tijdens hun dienst kunnen ze alles aanpakken, van een kleine ergernis tot het uitvoeren van het fouilleren op een gewelddadig persoon. Het onderhouden van contact met hun collega's en controlekamer is van vitaal belang.

Tony Nijhove, hoofd van de Meldkamer Gemeente Utrecht: "De veiligheid van onze medewerkers staat voorop en daarom hebben we in 2006 besloten om over te stappen naar Entropia. Hun TETRA-netwerk biedt ons directe communicatielijnen tussen gebruikers en een directe 'lifeline' naar de controlekamer.

"Zo kunnen we er zeker van zijn dat onze mensen veilig de straat op gaan. De doorlopende service die we van Entropia ontvangen is fantastisch; als we ooit contact met hen moeten opnemen voor ondersteuning, reageert hun toegewijde team snel. We hebben nog nooit een verstoring van de service ervaren."

BOA's hebben essentiële communicatievereisten en niet alle communicatiesystemen zijn geschikt om daaraan te voldoen. Sommige netwerken ondervinden bijvoorbeeld vertragingen wanneer er veel mobiel wordt gebruikt. Een vertraging in de doorgifte of ontvangst van informatie is voor een BOA geen optie. Ons netwerk wordt 24/7 volledig beheerd om dekking te garanderen, ongeacht hun locatie.

BOE safety on the streets of Rotterdam
Entropia Butterfly
Entropia Butterfly
Entropia Butterfly
Safety with communications in Belgium

Entropia Butterfly

Mensen verbinden voor

ultieme samenwerking

BOA's werken misschien alleen, maar door onze technologie in te zetten blijven ze als een team werken.

Om ervoor te zorgen dat een BOA zijn rol effectief vervult, stelt onze dienst hen in staat om met elkaar, de meldkamer of de politie te communiceren wanneer dat nodig is. Voor extra bescherming kan de locatie van een BOA worden gevolgd en kunnen operatoren in geval van nood meeluisteren met gesprekken.


Snelle communicatie op locatie Flexibele controlekameropties Directe spraak- en datacommunicatie Gegarandeerde nationale dekking GPS-locatietracking Man down en Lone worker functies

  Hoe kunnen we helpen?